Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 

Balıkesir'de öğrenciler sokak tasarımlarıyla matematik ve İngilizce öğreniyor - Altıeylül Gazetesi
   
 Balıkesir'de öğrenciler sokak tasarımlarıyla matematik ve İngilizce öğreniyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.6.2023 - 16:25:13 


Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde Kadriye Kemal Gürel İlkokulu'nda öğrenciler, okul koridorlarında oluşturulan sokak tasarımlarıyla matematik ve İngilizce öğreniyor. Okulda yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında matematik ve İngilizce sokakları ve istasyonları oluşturuldu. Öğrenciler, öğrendikleri bilgileri istasyonlarda oyunlar oynayarak eğlenceli anlar geçiriyor. Okul müdürü ve İngilizce öğretmeni, öğrencilerin bu yöntemle matematik ve İngilizceyi daha çok sevdiklerini belirtti.


Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde öğrenciler, matematik ve İngilizceyi okul koridorlarında oluşturulan sokak tasarımlarıyla öğreniyor.Kadriye Kemal Gürel İlkokulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonunda yer alan, matematik okur yazarlığı ve matematiksel düşünme becerisinin geliştirilmesine yönelik matematik seferberliği ve yabancı dil becerisinin geliştirilmesine yönelik çalışma başlatıldı.Balıkesir Valiliği tarafından yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında okulda matematik ve İngilizce sokakları ve istasyonları oluşturuldu.Okul koridorlarındaki sokaklarda dolaşan öğrenciler, sınıflarında öğreneceği terim ve yöntemleri bu sokaklarda görerek, gizil öğrenme yöntemiyle pekiştiriyor.Öğrenciler, öğrendikleri bilgileri istasyonlarda oyunlar oynayarak eğlenceli anlar geçiriyor.Okul müdürü Kerem Osmanoğlu, AA muhabirine, öğrencilerin bu yöntemle matematik ve İngilizceyi daha çok sevdiğini söyledi.Osmanoğlu, sokaklar sayesinde matematik ve İngilizcenin, çocukların korkuları olmaktan çıktığını belirterek, "Çocuklarımız için matematik bir korku olmaktan çok burada gördükleri terimler sayesinde sevimli hale geldi." diye konuştu.Okulun İngilizce öğretmeni Fatma Avcı da İngilizce sokağının çocuklarda gizil öğrenmeyi desteklediğini dile getirdi.Avcı, öğrencilerin sınıflarda gördüğü dersleri, oluşturulan sokaklarda pekiştirdiğine dikkati çekerek, "Çocuklarımızdan olumlu geri dönüşler alıyoruz. Kelime haznelerinin geliştiğini görüyoruz. Çocuklar burada daha eğlenerek öğreniyorlar, biz çok faydasını gördük." dedi.4. sınıf öğrencilerinden Derin İlke Kartal da sokakların kendilerine çok faydasının olduğunu anlatarak, "Sokaklarda yürürken yazıları okuyoruz, öğreniyoruz, gayet güzel bir öğretim yolu." ifadesini kullandı.

 Editör : Gözde TOPAL

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Gözde TOPAL

 Kategori  son dakika

132 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Köşe Yazıları

MURAT TOPAL

MURAT TOPAL ¬
Yazı Eklenmemiş

Gözde TOPAL

Gözde TOPAL ¬
Hayat gelip geçerken
 
Henüz Yorum Yapılmamış.
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 2
 Bugün : 338
 Dün : 526
 Toplam : 412401
 Ip No : 3.145.12.242
     

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



PageRank Checker






son dakika | HABER | SPOR | DÜNYA | EKONOMİ | MAGAZİN | KÜLTÜR - SANAT - SİNEMA | RÖPORTAJ | TEKNOLOJİ | FOTOĞRAF GALERİSİ | ÖNEMLİ TELEFONLAR | TARİHTE BUGÜN | LEZZET DURAĞI | İLAN - DUYURU - UYARI | REKLAM | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2004- Altıeylül Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.