Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 

BALIKESİR DE VALİMİZ OKUMA Seferberliği İLE GENÇLERİMİZLE KÖPRÜ KURDU ! - Altıeylül Gazetesi
   
 BALIKESİR DE VALİMİZ OKUMA Seferberliği İLE GENÇLERİMİZLE KÖPRÜ KURDU !

BALIKESİR DE VALİMİZ OKUMA Seferberliği İLE GENÇLERİMİZLE KÖPRÜ KURDU !
 Yazı Boyutu

 Tarih : 7.12.2018 - 10:51:47 


Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Karesi Albay Cafer Tayyar- Nuran Oğuz Anadolu Lisesini ziyaret etti.


GELECEĞİ HAYAL EDEREK TERCİH YAPMAK LAZIM
Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Karesi Albay Cafer Tayyar- Nuran Oğuz Anadolu Lisesini ziyaret etti.
KİTAP OKUMA SAATİ
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.

BİRÇOK BAŞARININ BAŞLANGICINDA HAYALLER VAR
Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu. Birçok başarının başlangıcında hayaller olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, "Hayalleriniz varsa onlara gidin, onu yapın.  Hayal edin. Gerçek olmazsa da ulaşmak için çalışmaya devam edin."dedi.
SADECE ÜNİVERSİTEYE GİRMİŞ OLMAK İÇİN BİR TERCİH YAPMAYIN
 Meslek seçiminin, yaşam biçimini de belirlediğini belirten Vali Ersin Yazıcı, "Üniversitede bir bölümü seçmek aynı zamanda gelecekte yapacağınız mesleğe karar vermek demektir. Sadece üniversiteye girmiş olmak için bir tercih yapmayın. Gelecekte çalışmayı planladığınız ve kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bölümü ve üniversiteyi tercih edin.  Unutmayın, gelecekteki hayatınızla ilgili çok önemli bir karar verme aşamasındasınız. Bu süreçte kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyin. Tercih edeceğiniz bölüm, meslek ve üniversite hakkında iyi bir araştırmayla doğrudan kendiniz bilgi edinin."dedi.

İNSAN SEVDİĞİ İŞİ YAPTIĞI ZAMAN BAŞARIYA ULAŞIR
Gelecekte bir mesleği gerçekten başarıyla yapabilmenin yalnızca yüksek puanlı bölümleri bitirmekle mümkün olmayacağının bilinmesini isteyen Vali Yazıcı, "Bölüm tercihi sırasındaki en önemli faktörler ise sizin ilgi ve yönelimlerinizdir. İnsan sevdiği işi yaptığı zaman kuşkusuz başarıya ulaşır. Bu yüzden diğer aile bireylerinin sizleri bazı seçeneklere zorlaması doğru değil. Aileler çocuklarını başkalarıyla karşılaştırmamalı, onların istemedikleri programlara girmeleri için zorlamamalıdır."dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİNE ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ
Bir toplumun geleceği olan gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı,"Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir."dedi.


 Editör : Gözde TOPAL

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Gözde TOPAL

 Kategori  HABER

316 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 

 

 Köşe Yazıları

MURAT TOPAL

MURAT TOPAL ¬
Yazı Eklenmemiş

Gözde TOPAL

Gözde TOPAL ¬
Hayat gelip geçerken
 
Henüz Yorum Yapılmamış.
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Bu Ay içinde Haber Eklenmedi.
 
 Takvim

Nisan 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 9
 Dün : 177
 Toplam : 409148
 Ip No : 3.17.6.75
     

 
 Son Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Popüler Haberler

Son 30 Gün içinde Haber Eklenmedi.
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5096 32.5682
  Euro 20.9931 21.1321
 
 Hava Durumu



 
 Reklam



PageRank Checker






son dakika | HABER | SPOR | DÜNYA | EKONOMİ | MAGAZİN | KÜLTÜR - SANAT - SİNEMA | RÖPORTAJ | TEKNOLOJİ | FOTOĞRAF GALERİSİ | ÖNEMLİ TELEFONLAR | TARİHTE BUGÜN | LEZZET DURAĞI | İLAN - DUYURU - UYARI | REKLAM | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2004- Altıeylül Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu sitede

Çilem.Net Haber Yazılımı kullanılmaktadır.